Low Carb kokosový cheesecake
Suroviny:
- 250 g tvarohu
- 200 g mascarpone
- 200 g pomazánkového másla
- 200 ml šlehačky
- 5 tobolek stévie
- Kapka kokosové esence
- 200 g strouhaného kokosu
- 250 g kešu nebo jiných ořechů
- 2 lžíce burákového másla
- 1 lžíce másla
- 1 celá čokoláda (min 80% podíl kakaa)
- Maliny/jahody
Nejprve si rozmixujeme ořechy na jemno, smícháme je s ořechovým a normálním máslem. Dortovou formu vysteleme pečícím papírem a ořechovou hmotu rovnoměrně stlačíme na dno formy a dáme na 180 stupňů na 15 min péct. Mezitím si vyšleháme šlehačku a postupně do ní vmícháme tvaroh, mascarpone, pomazánkové máslo a strouhaný kokos. Výslednou hmotu přidáme na upečený korpus a dáme opět na 180 stupňů na 45 min péct, dokud povrch nezezlátne. Poté dort vyndáme, necháme ho vychladnout a po vychladnutí polijeme rozehřátou čokoládou. Můžeme posypat kakaem a kokosem a přidáme maliny, jahody, zkrátka co máte rádi.