Kuře na paprice trochu jinak

Suroviny:

  • 3ks prsních řízků
  • 2 větší cibule
  • 400 ml vývaru
  • 250 ml smetany nebo mléka Volavec
  • 50g másla
  • 3 větší papriky
  • Svazek petržele
  • Olivový olej
  • Lžíce sádla
  • Mletá paprika
  • Sůl
  • Pepř
  • Kurkuma
  • Kus kus

Postup:

Nejprve dáme péct papriky, dokud nezměknou. Poté je necháme v míse pod utěrkou nebo alobalem odstát. Mezitím rozděláme v hrnci sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme. Přidáme kuře na kostky, mletou papriku, sůl, pepř, kurkumu a zarestujeme. Dolijeme vývarem a necháme povařit. Papriky oloupeme a nasekáme na co nejmenší kousky a přidáme do hrnce. Do mixéru hodíme petržel společné s olivovým olejem, česnekem, solí a pepřem. Hotový petrželový olej použijeme na finální dochucení. Až kuře změkne, přilijeme smetanu/mléko, přidáme máslo na zjemnění a dochutíme.

Podáváme s kus kusem a zakápnuté petrželovým olejem.

Dobrou chuť! 🙂