Krém z hlívy ústřičné

Suroviny:

  • 300 g hlívy ústřičné
  • 3 střední brambory
  • 2 šalotky
  • 50 g másla Volavec
  • 150 ml mléka Volavec
  • Kuřecí nebo zeleninový vývar
  • Sůl
  • Pepř
  • Kmín
  • Bobkový list
  • Navrch: zakysaná smetana, panchetta nebo schwarzwaldská šunka, petrželové pesto

Postup:

Postup přípravy: Nejprve si všechny suroviny nakrájíme a postupně na másle osmahneme šalotku, brambory i hlívu ústřičnou. Zalijeme vývarem, přidáme sůl, pepř, bobkový list, kmín a pro barvu a zdraví můžete přidat lžičku kurkumy. Necháme povařit zhruba 30min, než brambory změknou a houby se povaří. Poté přilijeme 150 ml mléka a opět povaříme. Nakonec vše rozmixujeme tyčovým mixérem do krémové konzistence a podle chuti dozdobíme opečenou panchettou, zakysanou smetanou a petrželovým pestem.

 

Dobrou chuť! 🙂