Krém z hlívy ústřičné
Suroviny:
- 300 g hlívy ústřičné
- 3 střední brambory
- 2 šalotky
- 50 g másla Volavec
- 150 ml mléka Volavec
- Kuřecí nebo zeleninový vývar
- Sůl
- Pepř
- Kmín
- Bobkový list
- Navrch: zakysaná smetana, panchetta nebo schwarzwaldská šunka, petrželové pesto
Postup:
Postup přípravy: Nejprve si všechny suroviny nakrájíme a postupně na másle osmahneme šalotku, brambory i hlívu ústřičnou. Zalijeme vývarem, přidáme sůl, pepř, bobkový list, kmín a pro barvu a zdraví můžete přidat lžičku kurkumy. Necháme povařit zhruba 30min, než brambory změknou a houby se povaří. Poté přilijeme 150 ml mléka a opět povaříme. Nakonec vše rozmixujeme tyčovým mixérem do krémové konzistence a podle chuti dozdobíme opečenou panchettou, zakysanou smetanou a petrželovým pestem.
Dobrou chuť! 🙂