Hrášková polévka s mátou
Suroviny:
- máslo 3 lžíce
- cibule 1 střední
- hrášek 6 hrnků
- zeleninový vývar 4 hrnky
- hladkolistá petržel
- máta
- sůl
- pepř
- mléko Volavec 1/2 hrnku
- pažitka
Postup:
V hrnci rozpusťte máslo na mírném ohni. Vsypte nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání smažte dosklovata. Přidejte 2 hrnky vývaru a přiveďte k varu. Vsypte hrášek, zmírněte oheň a vařte lehce doměkka. U čerstvého hrášku to trvá asi 5 minut, mraženému – povolenému hrášku stačí 2 minuty.
Hrnec stáhněte z plotny, přidejte petržel, mátu a zbývající 2 hrnky vývaru. Polévku důkladně rozmixujte v mixéru nebo ponorným mixérem a pomalu přilévejte teplé mléko. Okořeňte solí a pepřem.
Dobrou chuť! 🙂