Frittata s bramborami, rajčaty a balkánským sýrem
Suroviny:
- 6 malých brambor
- cherry rajčátka
- 1,5 lžíce olivového oleje
- 1 malá cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 malá chilli paprička bez semínek
- 6 vajec velikosti M
- 100 g balkánského sýra Volavec
- mořská sůl
- pažitka
Postup:
V široké pánvi s vyšším okrajem přivedeme k varu vodu, osolíme. Brambory omyjeme, nakrájíme na menší podobně velké kousky a povaříme 6-8 minut. V hlubší litinové pánvi si rozpálíme olivový olej, přisypeme brambory, restujeme dozlatova. Pak přidáme najemno nasekanou cibuli a česnek a rajčátka, restujeme 3 minuty.
Vejce si v míse ušleháme metličkou, lehce osolíme, přidáme polovinu najemno nastrouhaného sýra a najemno nasekanou chilli papričku. Do vaječné směsi přesuneme orestovanou zeleninu, promícháme a vlijeme zpátky na pánev. Posypeme zbytkem sýra a dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme dozlatova 12–15 minut.
Hotovou fritattu posypeme nasekanou pažitku.
Dobrou chuť! 🙂