Frittata s bramborami, rajčaty a balkánským sýrem

Suroviny:

  • 6 malých brambor
  • cherry rajčátka
  • 1,5 lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 malá chilli paprička bez semínek
  • 6 vajec velikosti M
  • 100 g balkánského sýra Volavec
  • mořská sůl
  • pažitka

Postup:

V široké pánvi s vyšším okrajem přivedeme k varu vodu, osolíme. Brambory omyjeme, nakrájíme na menší podobně velké kousky a povaříme 6-8 minut. V hlubší litinové pánvi si rozpálíme olivový olej, přisypeme brambory, restujeme dozlatova. Pak přidáme najemno nasekanou cibuli a česnek a rajčátka, restujeme 3 minuty.

Vejce si v míse ušleháme metličkou, lehce osolíme, přidáme polovinu najemno nastrouhaného sýra a najemno nasekanou chilli papričku. Do vaječné směsi přesuneme orestovanou zeleninu, promícháme a vlijeme zpátky na pánev. Posypeme zbytkem sýra a dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme dozlatova 12–15 minut.

Hotovou fritattu posypeme nasekanou pažitku.

Dobrou chuť! 🙂