Dýňové risotto s balkánským sýrem

Suroviny:

  • 400 g dýňového pyré ( povaříme dýni Hokaido a rozmixujeme)
  • 300g rýže Arborio
  • 1l zeleninového vývaru
  • 1 červená cibule
  • půlka střední cukety
  • snítka tymiánu
  • lžíce olivového oleje
  • lžíce másla
  • 100ml smetany
  • 2dcl bílého vína
  • sůl
  • pepř
  • 100g balánského sýra Volavec
  • hrst dýňových semínek

Postup:

Dýňové pyré spolu s vývarem smícháme v hrnci a na mírném plamenu chvíli povaříme.
V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a do změknutí opečeme cibuli, přidáme a orestujeme cuketu. Přidáme tymián a rýži zalijeme vývarem a bílým vínem a vaříme do změknutí (al dente). Přidáme smetanu a máslo a mícháme, než bude risotto hezky krémové. Osolím a opepříme. Pro hezčí barvu můžeme přidat kurkumu. Do hotového risotta vmícháme kousky balkánského sýra a posypeme dýňovými semínky.

Dobrou chuť! 🙂