Low Carb kokosový cheesecake

Suroviny:

  • 250 g tvarohu
  • 200 g mascarpone
  • 200 g pomazánkového másla
  • 200 ml šlehačky
  • 5 tobolek stévie
  • Kapka kokosové esence
  • 200 g strouhaného kokosu
  • 250 g kešu nebo jiných ořechů
  • 2 lžíce burákového másla
  • 1 lžíce másla
  • 1 celá čokoláda (min 80% podíl kakaa)
  • Maliny/jahody

Nejprve si rozmixujeme ořechy na jemno, smícháme je s ořechovým a normálním máslem. Dortovou formu vysteleme pečícím papírem a ořechovou hmotu rovnoměrně stlačíme na dno formy a dáme na 180 stupňů na 15 min péct. Mezitím si vyšleháme šlehačku a postupně do ní vmícháme tvaroh, mascarpone, pomazánkové máslo a strouhaný kokos. Výslednou hmotu přidáme na upečený korpus a dáme opět na 180 stupňů na 45 min péct, dokud povrch nezezlátne. Poté dort vyndáme, necháme ho vychladnout a po vychladnutí polijeme rozehřátou čokoládou. Můžeme posypat kakaem a kokosem a přidáme maliny, jahody, zkrátka co máte rádi.