Kuře na paprice trochu jinak
Suroviny:
- 3ks prsních řízků
- 2 větší cibule
- 400 ml vývaru
- 250 ml smetany nebo mléka Volavec
- 50g másla
- 3 větší papriky
- Svazek petržele
- Olivový olej
- Lžíce sádla
- Mletá paprika
- Sůl
- Pepř
- Kurkuma
- Kus kus
Postup:
Nejprve dáme péct papriky, dokud nezměknou. Poté je necháme v míse pod utěrkou nebo alobalem odstát. Mezitím rozděláme v hrnci sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme. Přidáme kuře na kostky, mletou papriku, sůl, pepř, kurkumu a zarestujeme. Dolijeme vývarem a necháme povařit. Papriky oloupeme a nasekáme na co nejmenší kousky a přidáme do hrnce. Do mixéru hodíme petržel společné s olivovým olejem, česnekem, solí a pepřem. Hotový petrželový olej použijeme na finální dochucení. Až kuře změkne, přilijeme smetanu/mléko, přidáme máslo na zjemnění a dochutíme.
Podáváme s kus kusem a zakápnuté petrželovým olejem.
Dobrou chuť! 🙂