Ovesná kaše s ovocným rozvarem
Suroviny:
- směs mraženého ovoce (maliny/borůvky/ostružiny/jahody) 100 g
- 50ml vody
- celé nebo jemné ovesné vločky 4 lžíce
- polotučné mléko 200 ml
- sůl 1 malá špetka
- ořechové máslo 1 lžička
- lžíce granoly
- čerstvé ovoce
- ořechy
- datlový/čekankový sirup/med
- skořice
Postup:
V rendlíku provaříme mražené ovoce, sirup a vodu a připravíme rozvar. V jiném hrnci povaříme mléko, skořici a vločky, dokud nevznikne hustá kaše. Přidáme lžíci ořechového másla a trochu sirupu nebo medu. Hotovou kaši přelijeme ovocným rozvarem, ozdobíme ovocem, granolou a oříšky a podáváme.
Dobrou chuť! 🙂