Ovesná kaše s ovocným rozvarem

Suroviny:

  • směs mraženého ovoce (maliny/borůvky/ostružiny/jahody) 100 g
  • 50ml vody
  • celé nebo jemné ovesné vločky 4 lžíce
  • polotučné mléko 200 ml
  • sůl 1 malá špetka
  • ořechové máslo 1 lžička
  • lžíce granoly
  • čerstvé ovoce
  • ořechy
  • datlový/čekankový sirup/med
  • skořice

Postup:

V rendlíku provaříme mražené ovoce, sirup a vodu a připravíme rozvar. V jiném hrnci povaříme mléko, skořici a vločky, dokud nevznikne hustá kaše. Přidáme lžíci ořechového másla a trochu sirupu nebo medu. Hotovou kaši přelijeme ovocným rozvarem, ozdobíme ovocem, granolou a oříšky a podáváme.

Dobrou chuť! 🙂